Coupeur / Coupeuse opleiding

Een vakopleiding tot kleermaker in het damesvak

Deze opleiding is een vervolg op de Vakopleiding tot costumière op MBO 4 niveau. De onderdelen die behandeld worden zijn speciaal maatwerk, tailleurs- en mantelwerk. Ook dit kan afgesloten worden met een diploma met branche-erkenning. De duur van de opleiding is minimaal 2 jaar.

De volgende modules staan op het programma:

 • Module Japonnen
 • Module Colberts en Mantels
 • Textiel- en warenkennis

Bij deze opleiding maak je ook per onderdeel een tekenmap en detailstukken. De tekenmap bestaat uit het op schaal uitwerken van de lesboeken met de daarbij behorende opdrachten.

De detailmap bestaat uit diverse naaitechnieken behorende bij de modules. Daarnaast maak je diverse kledingstukken waarin deze naaitechnieken verwerkt worden.

lesmateriaal coupeuseopleiding

Lestijden

Een cursusjaar heeft 36 lessen met een tijdsduur van 2,5 uur. Een cursusjaar loopt van augustus/september tot juni/juli. Tussentijds instappen is mogelijk. De vakanties vindt u op het lesrooster.

 • Maandagochtend 9.30 - 12.00 uur herenkledingtechniek en vakopleiding
 • Dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend
  9.00 uur - 11.30 uur
 • Maandag, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond
  19.00 uur - 21.30 uur
 • Dinsdag (speciale groep voor de vakopleiding)
  9.00 - 11.30 uur en 12.00 - 14.30 uur

Je kunt ook het lesrooster voor 2022/2023 en 2023/2024 bekijken.

Cursuskosten

De kosten van de costumiere opleiding zijn vanaf € 750 per cursusjaar, exclusief examen, en materialen. De kosten van de boeken zijn vanaf € 35 per module.

Inschrijven

Wil je je inschrijven voor de opleiding, download dan hier het inschrijfformulier Mode opleiding Brabant. Je kunt ook de algemene voorwaarden bekijken.

Meer informatie

Wil je meer weten over de coupeuseopleiding? Of heb je andere vragen? Neem gewoon eens vrijblijvend contact met me op. Je kunt me bellen op 06 - 23917446 of stuur een mailtje naar info@marionsatelier.nl.

Logo Branchevereniging Mode Ambachten        Logo Knipmode        Logo LPM        Logo Vereenigde Modevakscholen Nederland        Logo Centraal Register Kort Beroepsonderwijs        Logo Modeopleiding Brabant

Marion's Atelier
Modevakschool en kleermakerij
Marion van Oirschot
Dorsvelden 3
5685 JG Best
Tel: 06 - 23917446
E-mail: info@marionsatelier.nl

Foto Marion van Oirschot