Maatkleding leren maken

Deze vakcursus combineert patroontekenen met naaien. Een leuke opstartcursus voor iedereen die graag zelf maatkleding wil leren maken. In deze basiscursus leer je de eerste kneepjes van het vak.

Bekijk de onderdelen »

Een mooie opstap als hobby of als beginnend professional. Na deze basiscursus kun je verder specialiseren voor een (vakerkend) diploma of een andere losse cursus volgen.

De onderdelen

  • Patronen uitraderen uit verschillende modebladen
  • De juiste maat leren bepalen en bijstellen
  • Patronen lezen en aanpassen van patronen
  • Het tekenen van een basispatroon naar eigen maten
  • Uitleg van diverse basistechnieken
  • Basisvaardigheden van het naaien
  • Omgaan met de naai- en lockmachine
  • Kennis van een aantal basisstoffen

De lessen worden gegeven aan de hand van het stippensysteem / moeilijkheidsgraad uit de modebladen. Je kunt je richten op kleding voor kinderen of volwassenen.

Cursuskosten

Het inschrijfgeld bedraagt € 20 te voldoen bij inschrijving. De cursuskosten bedragen € 345 per persoon te voldoen bij aanvang van de cursus.

De cursus is inclusief lesmateriaal, het gebruik van diverse machines en oefenmateriaal.

Inschrijven

Wil je je inschrijven voor de opleiding, download dan hier het inschrijfformulier Mode opleiding Brabant. Je kunt ook de algemene voorwaarden bekijken.

Vooropleiding

Voor de cursus heb je geen ervaring of specifieke vakopleidingen nodig. Enige ervaring met het naaien met een machine wordt aanbevolen maar is niet vereist.

Kwaliteit van de cursus

De inhoud en kwaliteit van deze vakcursus biedt deelnemers een uitstekende basis om als professional in het modevak/maatkleding/kledingherstel aan de slag te gaan. Als zelfstandige of in dienst van een atelier. Het is daarmee een goede investering in de toekomst.

Studiebelasting

Voor het goed doorlopen van deze vakcursus wordt geadviseerd om wekelijks minimaal 2 uur de praktische huiswerkopdrachten na elke vakles te oefenen.

Voor cursisten die dit beroep professioneel willen gaan beoefenen adviseren we minimaal 10 uur per week de huiswerkopdrachten uit te voeren.

Cursusomvang : 15 weken van 2.5 uur

Deze vakcursus is onderdeel van de vakopleiding van costumière tot coupeuse / kleermaker in het damesvak met Branche-erkenning via het Landelijk Platform Modevakonderwijs (LPM).

Meer informatie

Wil je meer weten over de opleiding 'Maatkleding leren maken'? Of heb je andere vragen? Neem gewoon eens vrijblijvend contact met me op. Je kunt me bellen op 06 - 23917446 of stuur een mailtje naar info@marionsatelier.nl.

Logo Branchevereniging Mode Ambachten        Logo Knipmode        Logo LPM        Logo Vereenigde Modevakscholen Nederland        Logo Centraal Register Kort Beroepsonderwijs        Logo Modeopleiding Brabant

Marion's Atelier
Modevakschool en kleermakerij
Marion van Oirschot
Dorsvelden 3
5685 JG Best
Tel: 06 - 23917446
E-mail: info@marionsatelier.nl

Foto Marion van Oirschot