Kleermakerij voor maatkleding

Marion's Atelier creëert kleding op maat voor zowel dames als heren

Ben je op zoek naar een kleermakerij voor maatkleding? Marion's Atelier uit Best (in de buurt van Eindhoven) is een kleinschalig ambachtelijk atelier, gespecialiseerd in dames- en heren maatkleding. Waaronder ook bruidskleding en avondkleding.

Meer informatie »

Foto echtpaar in bruidskleding

30 jaar ervaring in maatkleding

Met meer dan 30 jaar ervaring als kleermaker mag je ervan uitgaan dat je kleding straks als gegoten zit. En wat is er nu fijner dan een perfect passend kledingstuk?

Jouw wensen en ideeën zijn natuurlijk het uitgangspunt. Maar ook de gelegenheid waarbij de kleding gedragen gaat worden, je kleur- en modelvoorkeur en eventueel meegebrachte stof komen in het gesprek aan de orde. Zo kan ik je van deskundig advies voorzien.

Comfortabele kleding

Niet alleen je lichaamsmaten, maar ook je lichaamshouding zijn belangrijk bij de keuze van een model en het maken van een patroon.

Dit patroon, in combinatie met de ambachtelijke manier waarop het kledingstuk wordt gemaakt, geeft je kledingstuk een perfecte pasvorm. Dat zorgt er onder andere voor dat je kleren comfortabel zitten.

Katoenen pasmodel

Nadat je het definitieve model bepaald hebt, maak ik eerst een ‘toille’. Dat is een katoenen pasmodel. Dit geeft in grote lijnen weer hoe het uiteindelijke model er uit gaat zien.

Vanaf dit pasmoment moet je de schoenen (en voor de dames de lingerie) die je onder de kleding gaat dragen bij iedere passessie meenemen.

De hakhoogte bepaalt namelijk de stand van je bekken. Voor een goede pasvorm is het erg belangrijk daar goed rekening mee te houden.

Kleding passen en corrigeren

Na dit eerste pasmoment breng ik eventuele correcties aan en ga ik aan de slag met het kledingstuk in de stof van jouw keuze. Afhankelijk van het model zijn er dan nog 2 tot 3 passessies nodig.

De ervaring leert dat een eenvoudige, maar sterke belijning, uitgevoerd in kwaliteitsstof, altijd de aandacht op de persoon vestigt, het gaat tenslotte om jou!

Werkwijze vervaardigen maatkleding

Marion's Atelier werkt duidelijk en helder en in een vaste volgorde:

  1. We maken een afspraak voor een kennismakinggesprek.
  2. Tijdens het kennismakingsgesprek spreken we je wensen door en worden je maten opgenomen.
  3. Eerste pasmoment: je past je kledingstuk in een proefstof, meestal van paskatoen of een ander materiaal. Hiermee controleer ik de basispasvorm.
  4. Volgende passessies: je outfit wordt verbeterd en verfijnd.
  5. Afspraken over materiaal, prijs, levering en betaling worden vooruit schriftelijk vastgelegd.

Op alle werkzaamheden van Marion's Atelier zijn de leveringsvoorwaarden van de Branchevereniging Mode Ambachten van toepassing. Je krijgt deze voorwaarden op aanvraag toegestuurd.

Meer informatie

Wil je meer weten over de kleermakerij of heb je een andere vraag over maatkleding? Neem dan gewoon eens vrijblijvend contact op met Marion.


Foto man op catwalk

Logo Branchevereniging Mode Ambachten        Logo Knipmode        Logo LPM        Logo Vereenigde Modevakscholen Nederland        Logo Centraal Register Kort Beroepsonderwijs        Logo Modeopleiding Brabant

Marion's Atelier
Modevakschool en kleermakerij
Marion van Oirschot
Dorsvelden 3
5685 JG Best
Tel: 06 - 23917446
E-mail: info@marionsatelier.nl

Foto Marion van Oirschot