Modeopleiding Brabant

Een professionele modevakopleiding in Brabant

Onder de naam Modeopleiding Brabant biedt Marion's Atelier een professionele, branche erkende modevakopleiding aan. Je kunt zowel de costumiere opleiding als de coupeuse opleiding (kleermaker in het damesvak) volgen.

Meer over de cursussen »

De opleiding combineert patroontekenen met naaien. Nadat eerst de theorie is behandeld wordt deze gelijk in praktijk gebracht. De cursist maakt daarna kleding met zelf getekende patronen. De gemiddelde duur van deze opleidingen zijn twee tot drie jaar en kunnen via modules met certificaat of diploma worden afgesloten op MBO 4 niveau. Herkansen per onderdeel behoort tot de mogelijkheden.

Vooropleiding

Voor de opleiding heb je geen ervaring of specifieke vakopleidingen nodig. Enige ervaring met het naaien met een machine wordt aanbevolen maar is niet vereist.

Studiebelasting

Voor cursisten die dit beroep professioneel willen gaan beoefenen adviseren we minimaal 10 tot 12 uur per week de huiswerkopdrachten uit te voeren.Vakopleiding tot costumière

De vakopleiding tot costumière is een erkende modevakopleiding die kan worden afgesloten met certificaat of een examen met diploma. Dit volgens de eisen van het LPM (Landelijk Platform Modevakonderwijs). De opleiding wordt in modules gegeven.

Meer lezen over de vakopleiding tot costumière »

Vakopleiding tot coupeuse

De vakopleiding tot coupeuse (kleermaker in het damesvak) is een vervolg op de vakopleiding tot costumière. De onderdelen die behandeld worden zijn speciaal maatwerk, tailleurs- en mantelwerk. Ook dit kan afgesloten worden met een diploma. De gemiddelde duur van de opleiding is 2 jaar.

Meer lezen over de vakopleiding tot coupeuse »

Diverse losse modules

Bij Marion's Atelier kan je ook diverse losse modules volgen, zoals:

(*) Het tekenen en vervaardigen van een herenkostuum. Deze module is alleen te volgen als je al een coupeuse opleiding hebt gevolgd.

Een professionele modeopleiding

Ik bied je graag een professionele modeopleiding. De lessen onderscheiden zich dan ook door:

  • Professionele, vakkundige en gediplomeerde begeleiding
  • Meer dan 30 jaar ervaring in dames- en herenkleding techniek
  • Cursussen voor beginners én gevorderden
  • Kleine groepen van maximaal 6 personen
  • Opleidingsruimte die uitstekend verlicht is en compleet ingericht als naaiatelier
  • Uitstekende machines, zoals professionele naaimachines voor elke cursist, lockmachines, borduurmachine, funlock en een professioneel strijkapparaat en plakpers
  • Ondersteuning via tablet met filmpjes voor de technieken
  • Knip/Knippie-, Burda en ottobre patronen bibliotheek
  • Benodigde materialen zijn verkrijgbaar via Marion's Atelier

Verder ben ik aangesloten bij de Branchevereniging Mode Ambachten, het Landelijk Platform Modevakonderwijs en de Stichting De Vereenigde modevakscholen in Nederland.

Een branche erkend diploma

In 2002 is het Landelijk Platform Modevakonderwijs (LPM) opgericht. Het doel van deze vereniging van organisaties is het jaarlijks organiseren van examens voor het diploma costumière en kleermaker in het damesvak voor cursisten van modevakscholen op MBO 4 niveau.

Het diploma dat zij uitgeven is gecertificeerd door Modint, voorheen de Liftgroep. Dit is een organisatie die door de overheid gemachtigd is tot het verlenen van erkenningen die betrekking hebben op de textielbranche.

De aangesloten modevakscholen staan garant voor gedegen vakkennis en werken volgens de kwaliteitsnormen die door het LPM zijn opgesteld.

Het LPM is ook de uitgever van het stoffen kennisboek “Alledaags Textiel”. Aan de hand van dit, speciaal voor de kleermaker geschreven, handboek worden de lessen in stoffenkennis en overige materialen doorgewerkt.

Meer informatie

Woon je in Brabant en wil je een modeopleiding volgen? Of heb je nog vragen? Neem dan gewoon eens vrijblijvend contact met me op. Je kunt me bellen op 06 - 23917446 of stuur een mailtje naar info@marionsatelier.nl.

Logo Branchevereniging Mode Ambachten        Logo Knipmode        Logo LPM        Logo Vereenigde Modevakscholen Nederland        Logo Centraal Register Kort Beroepsonderwijs        Logo Modeopleiding Brabant

Marion's Atelier
Modevakschool en kleermakerij
Marion van Oirschot
Dorsvelden 3
5685 JG Best
Tel: 06 - 23917446
E-mail: info@marionsatelier.nl

Foto Marion van Oirschot