Naailes

Marion's Atelier geeft naailes aan beginners en gevorderden

Zelf mode maken is een fijne én leuke hobby. Wie droomt er immers niet van om goed, origineel en betaalbaar gekleed door het leven te gaan? Daarom gaan weer steeds meer mensen zelf kleding maken voor hun partner, hun (klein)kinderen of zichzelf.

Met de naailessen met of zonder patroontekenen van Marion's Atelier leer je kleding zelf maken. Marion's Atelier biedt een breed assortiment aan cursussen waarin je leert creatief kleding en woonaccessoires te maken op individueel niveau.

Heb je nog geen enkele naaiervaring dan is het aan te bevelen om eerst te beginnen met de naailessen zonder het patroontekenen.

Meer informatie »

Tijdens de naailessen zonder patroontekenen ga je stapsgewijs je eigen kleding maken. Je bepaalt zelf de kleur, model en vorm van het kledingstuk. Je wordt geholpen bij het uitzoeken van het patroon en de juiste stofkeuze te bepalen. Je maakt kleding die je perfect past want je gaat het patroon leren aanpassen op jouw eigen maten.

Met de naailessen met patroontekenen ga je patronen tekenen op je eigen maten en vervolgens het model naaien. Je begint met het tekenen van eenvoudige modellen naar keuze en in overleg met de docent.

Er wordt een toille gemaakt van het gekozen model, daarin worden de aanpassingen verwerkt om tot een goed model te komen. Er wordt aandacht besteed aan het afpassen, naaivolgorde en de bijbehorende naaitechnieken

Deze lessen zijn ook bedoeld als voorbereiding om door te stromen naar de opleiding voor costumière/coupeuse. De aanbevolen studiebelasting is dan gemiddeld vanaf 2,5 uur per week. Er is geen studiebelasting voor de naailessen.

Waarom naailes volgen bij Marion's Atelier?

De knip- en naailessen onderscheiden zich door:

 • Professionele, vakkundige en gediplomeerde begeleiding
 • Meer dan 30 jaar ervaring in Dames en Herenkleding techniek
 • Cursussen voor beginners én gevorderden
 • Kleine groepen van maximaal 6 personen
 • Opleidingsruimte die uitstekend verlicht is en compleet ingericht als naaiatelier
 • Uitstekende machines, zoals professionele naaimachines voor elke cursist, lockmachines, borduurmachine, funlock, punchmachine en een professioneel strijkapparaat en plakpers
 • Ondersteuning via tablet met filmpjes voor de technieken
 • Knip/Knippie en Burda patronen bibliotheek

Bekijk de lestijden »

Lestijden

 • Maandagochtend 9.30 - 12.00 uur herenkledingtechniek en vakopleiding
 • Dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend
  9.00 uur - 11.30 uur
 • Maandag, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond
  19.00 uur - 21.30 uur
 • Dinsdag (speciale groep voor de vakopleiding)
  9.00 - 11.30 uur en 12.00 - 14.30 uur

Extra informatie

Een cursusjaar heeft 36 lessen met een tijdsduur van 2,5 uur. Het loopt van augustus/september tot juni/juli (tussentijds instappen is mogelijk).

Tijdens de schoolvakanties zijn er geen naailessen.

Wil je de cursus beëindigen? Geef dit uiterlijk voor 1 juli schriftelijk op. Tussentijds beëindigen? Geef dit uiterlijk voor 1 januari schriftelijk op, 1 maand voor aanvang van de 2de betalingsperiode.

Cursuskosten

Het inschrijfgeld bedraagt € 20 te voldoen bij inschrijving. De cursuskosten bedragen € 650 te voldoen in 2 termijnen bij aanvang van de naailessen in augustus en begin januari. Je inschrijving is geldig nadat je aanbetaling is ontvangen met vermelding van 'Inschrijving Naailessen'.

Download het Inschrijfformulier Naailessen en de Algemene Voorwaarden voor Cursussen.

Je kunt ook het lesrooster voor 2022/2023 en 2023/2024 bekijken.

Contact opnemen

Wil je ook een naailes gaan volgen? Of heb je nog wat vragen? Neem dan gewoon eens vrijblijvend contact met me op. Je kunt me bellen op 06 - 23917446 of stuur een mailtje naar info@marionsatelier.nl.

Logo Branchevereniging Mode Ambachten        Logo Knipmode        Logo LPM        Logo Vereenigde Modevakscholen Nederland        Logo Centraal Register Kort Beroepsonderwijs        Logo Modeopleiding Brabant

Marion's Atelier
Modevakschool en kleermakerij
Marion van Oirschot
Dorsvelden 3
5685 JG Best
Tel: 06 - 23917446
E-mail: info@marionsatelier.nl

Foto Marion van Oirschot